Projecten

EEN NIEUW BULKSTATION VOOR MENGVOEDERS IN NEDERLAND
Nederland
Onze klant, een familiebedrijf in mengvoeders zocht een ervaren partner om hun nieuwe uitbreidingsplannen uit te tekenen en verder te optimaliseren. De vereisten waren niet min. Verhogen van capaciteit, vergroten koelcapaciteit van het gereed product, correcte dosering van het voer, nieuwe milieunormen, ... en dit alles binnen de afgesproken deadline.
EFFICIENTERE PROCESSEN IN MAISDROGERIJ
België
Maïsdrogerij Vandelanotte uit Torhout was op zoek naar een efficiënte installatie om een nieuw product continu te mixen en te drogen. Het bedrijf deed een beroep op Bifes voor het ontwerp, de fabricage en de montage van een betrouwbare procesoplossing.
GEINTEGREERDE NIEUWBOUW MET WACHTBUNKERS
België
Begin 2013 vroeg Voeders Depré ons voor zijn site in Beernem een oplossing uit te werken om vrachtwagens efficiënter te beladen. Bovendien wilde de bekende diervoederfabrikant een afzonderlijke menglijn voor gemedicineerd voeder. Het volledige project, van engineering over productie tot afwerking, werd met succes gerealiseerd tussen mei 2013 en midden juni 2014.
INNOVATIEF BULKSTATION VOOR MAISVOERMEEL
België
Zo snel mogelijk een oplossing ontwikkelen om zo efficiënt en goedkoop mogelijk maïsvoermeel te laden. Dat was de uitdaging die Europese graanleverancier Maselis ons voorschotelde. In amper 9 maanden ontwierpen en bouwden we een 14-cellig bulkstation met een totale volume van 1800 m³. De vrachtwagens rijden onder de trechters en vullen hun laadruimte rechtstreeks. Snel, (kosten)efficiënt en hygiënisch.
INTEGRATIE PERSLIJN - VEEVOEDERBEDRIJF
België
Bifes ontwikkelde en bouwde een perslijn met een capaciteit van 25 à 26 ton per uur op een korrelgrootte van 3 mm. De perslijn werd eveneens voorzien van een expander en een vacuümcoater.
SILOGEBOUW VOOR MESTSTOFFENFABRIKANT
België
Bifes stond in voor het ontwerp en de realisatie van een silo met een opslagvolume voor 2160 m³ grondstoffen en 315 m³ afgewerkt product.
VERVANGING MENGER IN VEEVOEDERINSTALLATIE
België
Na 23 jaar productie besloot de klant een vervangingsinvestering uit te voeren. Het vervangen van een menger vergt een grondige voorbereiding. Bifes zorgde voor deze geïntegreerde aanpak.
Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie