VERVANGING MENGER IN VEEVOEDERINSTALLATIE

Projecten > VERVANGING MENGER IN VEEVOEDERINSTALLATIE >
Bifes gaat voor een geïntegreerde aanpak

 

Na 23 jaar productie besloot de klant een vervangingsinvestering uit te voeren. Het vervangen van een menger vergt een grondige voorbereiding. Bifes zorgde voor een geïntegreerde aanpak.

 

Contacteer ons voor meer informatie !

 

  • Klant : mengvoederfabrikant
  • Locatie: Staden
  • Product: afgewerkt product voor varkens en kippen
  • Machines: bovenbunker, menger, wegende onderbunker, controlezeef
  • Capaciteit: 60 ton/uur
  • Montage: 1 weekend

Strakke uitvoering van  installatieplan

Bifes monteerde buiten de bedrijfsuren

 

We verwijderden de oude menger. De bovenbunker werd een stuk ingekort om plaats te maken voor een segmentklep van 3000 x 600.  De nieuwe menger,  een Twin shaft paddle menger van 8000 liter werd gekozen. De nieuwe onderbunker werd wegend opgesteld en ondersteund door de nodige staalconstructie.  Na de afvoer uit de onderbunker werd een TZ6 controlezeef gemonteerd op een nieuw bordes.  Zo konden grote brokken uit de lijn worden verwijderd en wordt er een optimaal homogeen eindproduct  bekomen.

 

 

 

Afbraak en montage werd in 1 weekend uitgevoerd, zo werd de productiestilstand tot een minimum beperkt.  Een grondige voorbereiding en coördinatie ter plaatse waren dan ook cruciaal! Na enkele zaterdagen van voorbereiding zijn we op vrijdagmiddag de ombouw gestart.  2 teams van 4 personen speelden naadloos op elkaar in. Op zondagavond kon de productie terug op volle toeren draaien.

   Stap 1: De oude onderbunker wordt verwijderd.

 


   Stap 2: De oude menger is buiten!

   Stap 3: Het onderstuk van de boventrechter wordt vervangen.

Stap 4: De segmentklep wordt aangesloten.


Stap 5: Installatie nieuwe menger

Stap 6: Nieuwe onderbunker

Stap 7: Luchtkanaal

Stap 8: Klaar!

Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie