Schijvenmolen

De schijvenmolen van SAT voor een optimale en energiezuinige vermaling

 

Met de schijvenmolen bekomt men een gruisachtige maalgoedstructuur zonder significant verhoogde fijne fractie en dit bij een optimaal energieverbruik. Het maalgoed wordt op een vooraf bepaalde korrelgrootte zonder grote afwijkingen geproduceerd. De ver in elkaar grijpende maalschijven leiden tot een buitengewoon snijeffect van het maalgoed en dus een zuivere vermaling. Een afzuiging van de maalinstallatie is zelfs bij grote debieten niet nodig.


Wat zijn de troeven van de schijvenmolen?

 

Homogeniteit
In de moderne veevoederproductie zijn de homogeniteit van het gemalen goed (weinig tot geen meelfracties) en energie-efficiënt werken essentieel. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat een minder melig voeder in zowel pluimvee- als varkenshouderijen vele voordelen met zich meebrengt. De traditioneel toegepaste hamermolen levert veel fijne fractie in het maalgoed op. Ook de breekwals geeft niet altijd een optimaal resultaat omwille van het aantal vereiste maalstappen en de mogelijke walsenlengte. Door een minimalisering van de fijne fractie en een nauwer korrelgroottebereik van fijn tot grof, worden de mengsels stabieler en op het traject tot de voedertrog beschermd tegen ontmenging. Minder fijne fractie verbetert bovendien het vloeigedrag in silocellen en voederautomaten. De schijvenmolen van SAT  beantwoordt aan al deze vereisten.

 

Energie efficiëntie

Het maalproces is in de procestechniek één van de meest energie verslindende processen. De voederproducenten vereisen daarom energie-efficiënte machines, die een gelijkmatige voederstructuur opleveren.

 

Wilt u meer weten over deze schijvenmolen?  Contacteer Bifes!


Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie