Mengvoeders

Sectoren > Mengvoeders >

De mengvoedersector produceert voeders voor varkens, rundvee en pluimvee. Hierdoor maakt ze deel uit van de voedingskolom, wat betekent dat ook de kwaliteit van melk, vlees en eieren bepaald wordt door de mengvoeders.

 

De Mengvoederfabrikanten maken daarom gebruik van hoogwaardige granen en valoriseren bijproducten van de voedings- en biofuelindustrie. Omwille van de voedselveiligheid worden de mengvoeders geproduceerd onder de principes van good manufacturing practices (GMP), waarbij kwaliteitscontrole, hygiëne en traceerbaarheid centraal staat.

 

Alleen al in België wordt jaarlijks meer dan 7 Mio ton aan mengvoeders geproduceerd en lokaal afgezet.

 

Om deze grote hoeveelheden bulkgrondstoffen op te slaan en te verwerken en afgewerkt product te doseren, biedt Bifes op maat gemaakte silo’s en productielijnen aan. Er wordt rekening gehouden met de eigenschappen van de inkomende granen, de vereiste korrelgrootte van het voeder,  de toevoeging van belangrijke voedingsadditieven en de nodige dagelijkse produktiecapaciteit.

 

Bifes zorgt voor deze fabrikanten voor:

 

  • Totaalconcepten rekening houdend met de vereisten van de omgevingsgunning
  • een energiezuinige en ruimte-efficiënte produktieflow
  • een minimale beladingstijd van de vrachtwagens
  • het stofvrij houden van de werkomgeving door aangepaste gebouwconstructies en onderdruk op de machinelijn

Voor een veevoederbedrijf van kwaliteitsvolle varkensvoeders ontwikkelde Bifes een nieuwe perslijn, expander en vacuümcoater.

Bekijk project.

 Terug
Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie